DIYtiptiptip

Daar zijn we weer! Ik moet de laatste tijd erg veel laten i.v.m. school (het laatste tentamen en dan het eindexamen) dus jammer genoeg schiet ook het bloggen er een beetje bij in.. Deze DIY van een ‘’mede-NAH ’er’’ is daarom best toepasselijk!

Het is een zelf-ingericht planningsbord waardoor je in- en overzicht krijgt in je dag en activiteiten.

Handig als ook jij spaarzaam met je energie moet omgaan!

 

planningsbord voor overzicht in je dag en activiteiten

 

 

wat heb je nodig 2

  • Whitebord
  • Stiften
  • Magneetjes
  • Etiketten en/of een etikettenmachine
  • Zelfklevende memo’s (zie de hartjes als voorbeeld)
  • Kleine stickers (in 3 verschillende kleuren)
  • Liniaal

 

dagindeling

 

Het wordt trouwens een globale uitleg (met de foto’s die zij heeft meegestuurd) omdat ik het zelf (nog) niet heb uitgeprobeerd.

 

Het werkt als volgt;

Je geeft iedere activiteit een zwaarte aan de hand van een sticker.

De activiteiten op de magneetjes met een rode sticker kosten energie, met een gouden sticker levert energie op en de groene stickers zijn neutraal. De memo’s met hartjes (op de foto 2 in de middag) kun je gebruiken als een moment vrij voor jezelf. Handig als jij altijd bezig bent, en het moeilijk vindt om zo’n moment uit jezelf te pakken.

 

Het is natuurlijk per persoon verschillend hoeveel rode activiteiten er achter elkaar te plannen valt, maar het is de bedoeling dat je op deze manier je energie leert verdelen over de dag en voorkomt dat je in één keer al je energie verbruikt of over je grens gaat.

 

 

memo's

 

In het voorbeeld gebruiken we de kleuren rood, groen en goud maar je kunt natuurlijk zelf bepalen welke kleuren je wilt gebruiken.

 

Stap 1: Maak een raster/basisschema op het bord. Kijk zelf wat een handige indeling is voor jou en gebruik eventueel de indeling van het bord op de foto als voorbeeld.

Stap 2: Schrijf in klad alle activiteiten die je dagelijks doet op. Maak daarna voor elke activiteit een magneet met etiket;

Wil je blanco etiketten gebruiken met je eigen handschrift? Knip dan eerst de etiketten op maat van de magneet. Getypte etiketten van een etikettenmachine spreekt voor zich.

Stap 3: Als het goed is heb je nu alle activiteiten op de magneetjes staan. Voorzie elke activiteit nu van een kleur (zie uitleg). Dit kan met een stift of sticker.

Stap 4: Je dag invullen & uitproberen maar 😉

 

Laat je nog even weten of dit handig kan zijn voor jou?

Het leek mij wel een leuke tip om te delen!

 

Veel succes,

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *