fietsenn

Update time! Zoals jullie misschien al hebben gezien aan de laatste foto op Facebook (fiets zonder zijwielen!) genoeg nieuwtjes om te delen.

 

Eerst het fietsen maar eens ­čśë

Een aantal maanden geleden zei ik vaarwel tegen de zijwielen:

vaarwel zijwielen

 

En hallo tegen de Gazelle Easy-glider:

hallo volgende stap

 

Een tweewieler dus!

Aangezien geen revalidatiecentrum ons echt kon helpen met de volgende stap (de zijwielen stonden na veel oefenen hoog genoeg) en ik na al die tijd wel kan zeggen dat er ├╝berhaupt nog geen kant-en-klaar plan bestaat om te leren fietsen, hebben we zelf de stoute schoenen aangetrokken en zijn we dit keer naar een fietsenzaak in de buurt gestapt: Kruiper Tweewielers.

Deze fiets stond hier in de stalling en mag ik nu zolang uitproberen. Super h├Ę!

Een ideale fiets, door de lage instap kan ik snel met mijn voeten aan de grond en er zit een rugsteun op waar ze me (in het begin) aan vast konden houden tijdens het meelopen naast de fiets. Geen getrek aan je stuur.

Hoe het nu gaat?

Ik fiets zo’n 4 ├á 5 km op een recht stuk fietspad. Vanwege de intensieve┬áprikkels heb ik nog niet in het verkeer gefietst. Voor die stap moet ik eerst alle handelingen op de automatische piloot kunnen uitvoeren (het op- en afstappen oefenen met de aangepaste trapper, hand uitsteken voor een bocht, opzij kijken & ervaren of het lukt om tijdens het fietsen achterom te kijken, of dat hier toch nog een kleine aanpassing voor moet komen).

Het gaat op dit moment wel met flinke stappen vooruit dus ik ben, naast dat het allemaal nog een beetje onzeker voelt en je weer bepaalde manieren moet vinden, vooral heel benieuwd hoe het zich verder gaat ontwikkelen!

Jullie horen snel meer.

 

Keep your head up!

 

Liefs,

6 reacties op “Update

 1. Marian

  Hoi Anne-Lie,
  Wat fijn en ontzettend knap dat je al zover bent. Ik heb heel veel bewondering en waardering voor jouw doorzettingsvermogen en respect voor wat je allemaal al bereikt hebt.
  Ik wens je nog heel veel succes verder, want ik weet zeker dat dit niet het laatste is wat je nog gaat uitproberen.

  Ps. Wat lief van Kruiper Tweewielers dat je deze fiets mag gebruiken.

  Lieve groeten,
  Marian Gerritsen

  Antwoorden

 2. Agnes

  Mooi Anne-Lie, vooral mooi dat je telkens weer mogelijkheden zoekt om verder te komen. Kunnen wij ‘gezonde’ mensen een voorbeeld aan nemen.
  Veel succes met de fietsperikelen;)
  Agnes

  Antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *