notities kruis met pijl boekje2 groter

Misschien herken je het wel. Allerlei lijstjes die je gebruikt als geheugensteuntje. Het is wel even uit je hoofd maar echt handig (en veilig) is het niet! Zodra de losse notitie onder je andere spullen verdwijnt denk je er niet meer aan en vergeet je het alsnog. Toen een vriendin mij tipte over Bullet Journal was ik meteen enthousiast. Alles in één boekje overzichtelijk bij elkaar! Dus weg met de afsprakenkaartjes, boodschappenlijstjes, kalenders of agenda. Hoogste tijd voor Bullet Journal!

 

wat heb je nodig

  • Een pen
  • Een notitieboekje met minimaal 27 lijntjes of ruitjes

wat heb je nodig boekje

 

  • Geen bladzijdewijzer aan het boekje, terwijl je dit wel handig vindt? Gebruik net als mij een grote paperclip:

wat heb je nodig boekenlegger

 

Alle benodigdheden in huis? Dan kun je beginnen! Volg de stappen en de foto’s.

 

Stap 1: Sla het boekje open op de eerste bladzijde! We beginnen met de index. Eigenlijk het register waar je alles makkelijk terug kunt vinden. Laat hiervoor twee bladzijdes vrij:

stap 1

 

Stap 2: De volgende bladzijde wordt je afspraken bladzijde. Handig, want zo heb je alles bij elkaar. Denk er wel aan om afspraken, die je bijvoorbeeld over de post krijgt, hier meteen te noteren!

stap 2

 

Stap 3: Het is belangrijk om elke bladzijde te nummeren. Schrijf het nummer onder aan de bladzijde bij ‘’Afspraken’’.

stap 3

 

Stap 4: Blader nu eerst terug naar de index en noteer hier, voordat je verder gaat met de volgende stap, ‘’Afspraken’’ met daarachter het bladzijdenummer.

stap 4

 

Stap 5: Nu begin je met de maandkalender. Schrijf eerst de maand (in dit geval juni) boven aan de pagina. Blader weer terug naar de index en schrijf onder ‘’afspraken’’ het volgende kopje ‘’juni’’ met wederom het bladzijdenummer. Zet achter dit nummer een streepje en laat deze open. Op deze manier kan je altijd nog wat bijschrijven of toevoegen.

stap 5

 

Stap 6: Blader terug naar de maand en begin te nummeren. (Dit is de reden dat je een boekje nodig hebt met over de lengte minimaal 27 ruitjes of lijntjes.)

Je verjaardagskalender:

stap 6

 

Stap 7: Schrijf hier ook de beginletters van de dagen achter en vul daarna alle verjaardagen in voor deze maand:

stap 7

 

Stap 8: De volgende pagina (waarschijnlijk nààst de kalender) kun je gebruiken voor je doelen van de maand.

Stap 9: Schrijven maar! De doelen worden een soort to-do lijst. Teken daarom vóór elk doel een vierkant vakje! Dit vakje kun je afvinken zodra je je doel hebt behaald. stap 10 afvink vakje

Ik heb even een paar doelen gebruikt als voorbeeld:

stap 10

 

Stap 10: Nu is het boodschappenlijstje aan de beurt. Laat genoeg ruimte over. En volg daarna de volgende stappen:

stap 11

stap 11b

stap 11c

 

Stap 11: Nu de ‘’Agenda’’. Je kunt de dagen precies invullen zoals jij wilt. Zoals je ziet gebruik ik één bladzijde voor één dag en voor het weekend twee. Probeer gewoon eens uit wat voor jou het beste werkt! Schrijf de dagen van de maand af.

stap 12

 

stap 12b

 

En dan heb je deze maand af!

Wil je het Bullet Journal gebruiken met een agendaboekje ernaast? Zie dan ook het filmpje:

 

Veel succes!

 

Laat je nog even weten of deze tip wat voor jou is?

Of heb jij misschien nog tips?

Reactie op “Bullet Journal

  1. Emke

    leuk artikel! ik gebruikte zelf ook eerst een notitieboekje, maar zelf vind ik het effect niet echt mooi en wat rommelig. Ook ben ik helemaal in to de Bullet Journals en ga ik volgende maand een leuke Leuchtturm1917 aanschaffen omdat ik het leuk vind om me daarmee bezig te houden en alles mooi te kunnen opschrijven. Hij kost wel wat meer dan een gewoon notitieboekje, maar hij zal het waard zijn!

    Antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *