startstop bord

Welkom bij Doelen! Onder deze categorie geef ik tips hoe je een doel kunt behalen en je grenzen kunt verleggen.
In de eerste post ga ik vertellen wat je kunt verwachten en gaan we de eerste stap zetten naar jouw doel!

 

Misschien is het eerst leuk om te vertellen wat ik doe om mijn doelen te behalen.

ik ben er nog lang niet maar al verder dan gisteren

Zoals je waarschijnlijk in ‘’mijn verhaal’’ hebt gelezen ben ik in heel veel dingen beperkt. Zowel in het fysieke als in het maatschappelijke en in school. Dit is extra moeilijk, ook in het opbouwen. Je moet prioriteiten stellen en geduld hebben terwijl je eigenlijk ALLES zo snel mogelijk weer wilt kunnen! Toch ben ik er in het revalidatiecentrum achter gekomen dat alles tegelijk opbouwen (in mijn geval) niet werkt. Daarom moet ik in kleinere doelen denken; tussendoelen. Dit betekent prioriteiten stellen, keuzes maken en je afvragen in welke volgorde je alles het best kunt opbouwen. In mijn geval was dat snel duidelijk: eerst het fysieke, daarna school en dan het maatschappelijke. Dit lijkt ook de beste volgorde. Lopen behoort namelijk tot de basis om de andere doelen te bereiken.

 

De basis

 

Overzicht doelen goede2

Hierboven zie je een gedeelte van mijn doelen waar ik op het moment mee bezig ben.

(Ja, ik heb er nog meer :p)

 

Zoals je in het schema ziet had ik de fysio oefeningen nodig om het wandelen uit te breidden, het wandelen weer nodig om het doel joggen te behalen en ga zo maar door. Om deze reden is het belangrijk om een realistisch plan te maken op papier. Hier gaan we in de volgende post mee verder. Maar wie weet kun je aan de hand van dit voorbeeld al een begin maken? 😉

 

Einddoel

Mijn einddoel is activiteiten combineren.

Net als vóór mijn N.A.H. Ik ging altijd op de fiets naar school, zag daar mijn vriendinnen, liep door school heen (en onderhield zo onbewust het lopen) en niet te vergeten; deed mijn schoolwerk. Nu moet ik het wandelen, de sociale contacten en school apart van elkaar inplannen met rustmomenten. Het zou mooi zijn als ik deze activiteiten uiteindelijk gewoon weer kan combineren, net zoals jij misschien wel doet.

 

Wat mij gemotiveerd houdt

Meestal halen mensen op mijn leeftijd hun rijbewijs of hun schooldiploma, hier doe ik allemaal langer over. Dat is soms best verdrietig. Wat mij op zulke momenten vaak helpt is het schema met mijn doel-planning die aan de muur hangt:

 

Doelenplan goede

Tot zover een voorbeeld en planning van (mijn) doelen.

 

Nu gaan we het hebben over jouw doel! Zonder tussendoelen bereik je niet je uiteindelijke doel. We gaan starten met stap 1, de belangrijkste stap.

 

stap1 plaatje the first step towards getting somewhere is to decide that you are not going to stay where you are

 

Wat is je doel? Wat wil je bereiken? Probeer een realistisch doel te stellen.

 

wat kun je verwachten

 

Succes

 

Bedenk voordat je aan een doel begint dat je niet alleen stappen voorwaarts maakt maar af en toe ook met tegenslagen te maken krijgt. Het kan zijn dat je je doel halverwege moet bijstellen. Maar als jij een doel voor ogen hebt en het bovenstaande in je verwachtingen meeneemt, gaat het je vast en zeker lukken! Elk doel is het proberen waard. En je eerste stap is al gezet!

Lukt het even niet? Bedenk dan dat halverwege de berg het uitzicht ook mooi kan zijn!

We gaan ervoor. Doe je ook mee?

3 reacties op “Doelen #1

 1. Kelly van rossum

  Vind het erg bijzonder dat je dit deelt met ons allemaal! Je schrijft er ook zo mooi ‘coachend’ bij! Ik weet zeker dat wij allemaal veel van jou kunnen leren! Keep up the GREAT work!! Ziet er allemaal super uit en het leest heerlijk weg.. Xx

  Antwoorden

 2. cor

  je hebt nog al een grote waslijst aan doelen zeg,doe dit in je eigen tempo en heb Geduld met het halen van je doelen maar GEDULD daar heb je maar zo weinig, van vooral als je nog zo jong bent: 18 pas veel te vroeg om een hersens aandoening te hebben.

  Antwoorden

 3. Arjan

  Hey Anne-Lie,
  was net even met je vader aan het babbelen en benieuwd naar deze site.
  Ziet er super uit, met name zoals je je doelen omschrijft en uitvoerd.

  Mooi om te zien dat je al begint met joggen en je creativiteit laat zien.
  Complimenten voor je superleuke site.
  Groetjes uut Hengelo ;))
  Arjan ten Kate

  Antwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *